-09036130717 – 09928388639

تهران،هفتم تیر میدان مفتح جنوبی خیابان ورزنده نبش ملک الشعرای بهار

با ما در ارتباط باشید

روغن گردشی

انواع روغن 

از روان سازهای پر مصرف در صنایع مختلف می‌باشد که در واقع روغنی صنعتی است که در سیستم‌های بسته‌ای که در هنگام روانکاری به انتقال حرارت هم نیاز دارند و میزان آلایندگی نیز در آن‌ها بالاست مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن دنده و روغن هیدرولیک در واقع نوعی روغن گردشی محسوب می‌شوند. روغن‌های گردشی در دستگاه‌هایی موجود در ماشین آلات صنعتی، جعبه‌ دنده‌ها، سیستم‌های هیدرولیک، سیستم‌های چرخ زنجیر و همچنین سیستم‌های گردشی و هیدرولیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن گردشی  به‌وسیله پمپ روغن به‌شکل یک جریان پیوسته در مدار به گردش در می‌آید و به قسمت‌های که به روانکاری نیاز دارند فرستاده شده و این روغن دوباره وارد مخزن می‌شود و با انجام عمل فیلتراسیون بر روی آن و در صورت نیاز پس از خنک کردن مورد استفاده مجدد قرار خواهد گرفت.

اهمیت روغن‌های گردشی:

هدف روغن گردشی انجام عمل خنک کاری و روان کاری برای دستگاه‌ها به‌منظور بالابردن عملکرد بهینه آن‌ها است برای این امر نوع و میزان کیفیت روغن گردشی مخصوصاً در شرایط سخت و دشواری مانند دمای بالا بارگذاری سنگین سطح شیب‌دار و…بسیار مهم و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود.

بررسی ویژگی‌های مربوط به روغن‌های گردشی:

یکی از ویژگی‌های مهم  این روغن داشتن قابلت فیلتراسیون است برای روغن‌های گردشی آب‌وهوا یک نوع آلاینده محسوب می‌شود که باید در هنگام انجام عمل فیلتراسیون این دو آلاینده به‌راحتی از آن جدا شوند و روغن باید این خاصت مهم جداشدگی را داشته باشد.

دومین ویژگی مهم این روغن داشتن خاصیت ضد اکسایش است یعنی این  روغن در برابر اکسیداسیون مقاومت داشته باشد و نیز این نوع روغن دارای ویژگی ضدخوردگی و زنگ‌‌زدگی باشد به این ‌دلیل که در سیستم‌های مختلف مانند سیستم‌های هیدرولیکی  به‌خاطر وجود آب و هوا در این شرایط روغن سریع‌تر اکسید می‌شود پس باید دارای خاصیت ضدخوردگی و ضداکسایش باشد.

سومین ویژگی این روغن خوب و مرغوب جلوگیری از ایجاد و تشکیل لجن و کف است.

چگونگی ویسکوزیته روغن

گران‌روی یا همان ویسکوزیته روغن گردشی امری قابل‌توجه است که باید به مقداری متعادل باشد که این خود امری مهم است. روغن‌های گردشی ویسکوزیته متفاوتی دارند که به شکل معمول بین ۳۲ تا ۶۸۰ است در ویسکوزیته‌های کمتر مانند ۳۲ تا ۴۶ روغن دارای سیالات بیشتر و قابلیت پمپاژ بالاتری را پیدا می‌کند و نیز در گرید (ویسکوزیته) بالا مثلاً به میزان ۳۲۰ برای یاتاقان‌ها و چرخ دنده‌های مورداستفاده قرار می‌گیرد که نیاز به تحمل فشار بالا و همچنین کم کردن فشار میان قطعات و کاهش اصطکاک را نیاز دارند. میزان ویسکوزیته یا گرانور باید متعادل بوده زیرا کم‌وزیاد بودن مقدار آن در روان کاری و پمپاژ آن مشکل‌ساز می‌شود و در نهایت سبب خرابی دستگاه می‌گردد.

استانداردهای مربوط به روغن‌های گردشی:

استانداردهای تولیداین روغن به دو قسمت CL و C  تقسیم می‌گردند.

«روغن گردشی C استانداردDIN 51517- 1»

«روغن گردشی CL  استاندارد  DIN51517-2»

بررسی سیستم روان کاری گردشی

از سیستم روان کار گردشی زمانی استفاده می‌شود که آلودگی زیادی وارد روغن گردشی شده و سیستم نیاز به دفع گرمای زیادی را داشته باشد در این نوع سیستم‌ها به‌وسیله یک مخزن مرکزی روغن برای روان کاری به‌تمامی قسمت‌های دیگری که نیاز به روان کاری دارند فرستاده می‌شود.

سیستم روان کاری گردشی شامل قسمت‌های مختلفی است مانند:

روغن گردشی

روغن گردشی

مخزن روغن

برگشت این روغن  به داخل مخزن به دلیل جداکردن آلودگی‌های داخل روغن از آن می‌باشد در صورت تمییز بودن این  روغن توقف روغن در مخزن می‌تواند تا حدود ۱۰ دقیقه و حتی کمتر باشد ولی درصورتی‌که روغن برگشتی دارای آلودگی زیادی باشد مدت‌زمان توقف روغن به بیش از ۴۰ دقیقه افزایش پیدا خواهد کرد. عوامل مختلفی بر روی میزان حجم مخازن روغن تأثیرگذار هستند. مخازن توانایی انتقال گرما را نیز دارند که استفاده از مخازن بزرگ خود می‌تواند عاملی برای صرفه‌جویی کردن در استفاده از وسایل کنترل دما و مبدل‌های حرارتی باشد.

فیلتر مورداستفاده در دستگاه گردشی:

نوع فیلترها بر اساس میزان سطح تمیزی روغن‌ها مشخص می‌شود در وسایل حساسی مثل یاتاقان‌ها در صورت وجود آلودگی زیاد در روغن به‌منظور فیلتراسیون آن از دو فیلتر به شکل سری در مدار قرار می‌دهند.

پمپ سیستم گردشی:

پمپ‌های سیستم گردشی معمولاً به‌وسیله یک موتور الکتریکی کار می‌کنند در این نوع سیستم‌ها از پمپ‌های جابه‌جایی مثبت به‌صورت پیچشی یا دنده‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 اهمیت گرمایش مخزن:

بیشتر وسایل کنترل جریان که در سیستم روان کاری هستند از نوع شیرهای ارفیس یا ساده سوزنی بوده که به این دلیل روش‌های مختلف گرمایش (به شکل الکتریکی یا بخار) برای مخازن مورداستفاده قرار می‌گیرد و همچنین با استفاده از این روش خود موجب ثابت ماندن میزان گرانوری در روغن می‌گردد. میزان گرانروی روغن را با کمی بالا نگه‌داشتن دمای دستگاه نسبت به دمای محیط می‌توان کنترل نمود از دلایل استفاده از گرمایش در مخازن یکی کمک به جدایی هوا از روغن برگشتی و دیگری ایجاد سیالات مناسب برای روغن در دمای سرد می‌توان اشاره کرد.

سیستم سرمایشی مخزن:

سیستم سرمایشی مخازن فقط زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که در مراحل روغن‌کاری روغن در اثر اصطکاک خیلی گرم شده باشد و این مقدار زیاد گرما به شکل طبیعی از روغن خارج نشود. وجود این گرمای زیاد در روغن در صورت خنک نشدن آن سبب خرابی و ازبین‌رفتن روغن گردشی می‌شود.

سیستم‌های نام‌برده‌شده در بالا هرکدام به پارامترها و وسایل زیادی برای کنترل عملکرد سیستم روان کاری نیاز دارند. رهاسازی از هوا و جداسازی از آب دو ویژگی روغن‌‌های گردشی هستند که این روغن‌ها باید در مدت‌زمان کارکردشان همواره در برابر اکسیداسیون پایداری خوبی داشته باشند. روغن‌های گردشی قبلی را تخلیه یا تعویض نمی‌کنند بلکه همواره مقداری روغن تازه را به‌منظور حفظ خواص روغن به آن اضافه می‌کنند (به سیستم وارد می‌کنند).

 

کینی اویل به شما توصیه می‌کند. قبل از اقدام به خریدن این روغن سعی کنید توصیه‌های مربوط به سازندگان دستگاه را در این زمینه با دقت مطالعه کنید باید بدانید که روغن‌های گردشی دارای انواع زیادی بوده و کارایی‌های فراوانی دارند بنابراین با درنظرگرفتن نیاز خود اقدام به خرید این روغن کرده و هیچ‌وقت از روغنی با ویسکوزیته متفاوت با آنچه که سازنده دستگاه پیشنهاد می‌دهد استفاده نکنید درصورتی‌که مجبور هستید، از معادل روغن پیشنهادی با برندی دیگر استفاده نمایید باید باتوجه‌به توصیه سازنده دستگاه در ارتباط با تعویض روغن کاملاً دقت کنید و به استانداردهای مربوط به روغن گردشی و روغن‌پایه آن توجه کنید زیرا یک  روغن مناسب و خوب می‌تواند در عملکرد مطلوب دستگاه و افزایش طول عمر آن نقش مؤثری داشته باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*