تفاوت روغن هیدرولیک با روغن صنعتی معمولی
تمامی روغن های صنعتی، بهمنظور روانسازی دستگاهها و ماشینآلات در صنعت بهکار برده میشوند. اگر بخواهیم تفاوت روغن هیدرولیک با روغن صنعتی معمولی را بهطور خلاصه بیان کنیم، میتوانیم بگوییم که روغن هیدرولیک جزء همین روغن های صنعتی است، که در سیستمهای هیدرولیک مربوط به ترمز استفاده میشود. این روانکار در مقایسه با روغن معمولی، باید خالصتر باشد و هم در برابر اکسیداسیون مقاومت خوبی داشته باشد. کینی اویل؛ بهعنوان یک مرکز تخصصی، در فروش انواع روغن های صنعتی و هیدرولیک، میتواند بهترین و مرغوبترین روانکارها را در اختیار مشتریان خود قراردهد. در این بحث ما را همراهی کنید، تا با روغن هید رولیک و تفاوت آن با روغن صنعتی معمولی بیشتر آشنا شوید.
تعریف و بررسی روغن صنعتی معمولی
این نوع از روانکارهای مایع، بر پایه مشتقات نفتی و با کمک مواد افزودنی، برای کاهش فرسودگی و سایش میان قطعات مختلف دستگاه از آنها استفاده میشود. روغن صنعتی در انواع شکلهای مختلف، مانند جامد، مایع و گاز به همراه کاربردهای مختلفی تولید میشوند. درجه ویسکوزیته مورد استفاده، در روانکارهای صنعتی در سه نوع سبک، متوسط و سنگین هستند، که با توجه به نوع دما و شرایط آب و هوایی محیط و همچنین میزان حجم و فشاری که ماشینآلات و قطعات تحمل میکنند، از آنها استفاده میشود. بهطور کلی روانکارهای صنعتی، در سطح وسیعی برای روانسازی قطعاتی مانند زنجیر صنعتی و بلبرینگها بهکار میروند. این محصولات با فرمولاسیون ویژهای که دارند، باعث میشوند که روند کارکرد دستگاه و ماشین آلات، بسیار بهتر و راحتتر انجام شود.
مواد افزودنی که به روغن صنعتی اضافه میشود شامل:
- مواد افزودنی ضد کف
- مواد افزودنی جدا کننده آب
- مواد بازدارنده اکسیداسیون
- مواد بازدارنده زنگ زدگی و خوردگی
- مواد افزودنی فشارپذیر
- مواد افزودنی ضد سایش
- مواد افزودنی بهبود دهنده شاخص ویسکوزیته
تقسیمبندی روغن صنعتی
روغن های صنعتی، در انواع زیاد و با نامهای شیمیایی مختلفی تولید میشوند، که بعضی از این نامها شامل:
- روغن هیدرولیک
- روغن چرخ دنده و روغن گیربکس
- روغن توربین
- روغن کمپرسور
- روغن ماشین کاری و…
اما برای جداسازی کلی انواع روغن های صنعتی، معمولاً آنها را به دو گروه کلی تقسیم بندی میکنند:
- روغنهای صنعتی با پایه گیاهی
- روغنهای صنعتی با پایه نفتی
مزایای استفاده از روغن های صنعتی
بدون وجود روانکار صنعتی، حرکت و فعالیت در قطعات و ماشینآلات غیر ممکن است. بسیاری از قطعات مانند میل لنگ، چرخ دنده و شاتون، که دائم در حال سایش و حرکت با سایر قطعات هستند، در زمان اندکی دچار خوردگی میشوند. روانکارهای صنعتی، مهمترین راه حل برای جلوگیری از چنین مشکلاتی است. با روانسازی حرکت قطعات مختلف، سایش و اصطکاک بین آنها را بهحداقل ممکن میرسانند، که این امر سبب طول عمر و دوام قطعات میشود.
تعریف و بررسی روغن های صنعتی هیدرولیک
این نوع از روغنهای صنعتی علاوه بر روانکاری، بهعنوان واسطههای برای انتقال قدرت و جابهجایی آن استفاده میشود. برای سیستمهای هیدرولیک، باید در انتخاب روغن بسیار دقت شود. روغن هیدرولیک، میزان اصطکاک را بهحداقل رسانده و مانع از سایش و خوردگی میشود. این روانکار صنعتی برای انتقال قدرت و حرکت، از فشار و جریان سیال استفاده میکند.
کاربرد روغن صنعتی هیدرولیک
- آب بندی و تأمین فشار
- انتقال قدرت از یک نقطه به نقطهای دیگر
- انتقال حرارت بهوجود آمده در سیستم
- روانسازی قطعات مختلف در یک دستگاه
- محافظت از قطعات و ماشینآلات در برابر زنگ زدگی، اصطکاک و سایش
نکات مهم برای انتخاب روغن صنعتی هیدرولیک
از جمله نکات مهمی که، باید در انتخاب روغن صنعتی هیدرولیک، مورد توجه قرار گیرد شامل:
- گرانروی روغن
- مقاومت لایه روغن
- درجه حرارت عملکرد
- میزان فشار سیستم و سرعت جواب دهی
- سازگاری روغن با مواد تشکیل دهنده، مانند مواد لاستیکی، پلاستیکی و…
یک روغن هیدرولیک با کیفیت، باید دارای خواص زیر باشد:
- مقاومت خوبی در برابر هیدرولیز داشته باشد.
- دارای خواص جدا شدن از آب باشد.
- مقاومت بسیار خوب در برابر اکسیداسیون و زنگ زدگی
- داشتن خواص ضد سایش برای سیستمهای هیدرولیک، که در فشار بالا کار میکنند خیلی ضروری است.
انواع روغنهای هیدرو لیک
روانکارهای هیدرولیک، براساس نوع کاربرد و پایه مصرفی که دارند، به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
روغنهای هیدرولیک با روغن پایه معدنی
این نوع از روغن هیدرولیک با پایه معدنی، ارزانترین و رایجترین نوع روغن هیدرولیک میباشد. کاربرد آن زمانی است، که خطر آتش سوزی، نوسانات شدید دما و تأثیرات محیط، احتمال نشتی که سبب آلودگی محصولات دیگر شود. اما سمی بودن و تخریب محیط زیست جزء مضرات این نوع روغن محسوب میشود.
روغن های هیدرولیک ضد آتش
این روانکار صنعتی، برای مصارفی همچون هوانوردی، ریخته گری، معدن کاری، ذوب آهن و.. طراحی و تولید می شوند. این روغن دمای احتراق بالایی دارد، و در مقایسه با روغنهای معدنی، مقاومت بیشتری دربرابر آتش و حرارت بسیار داغ دارند.
روغن هیدرولیک سنتتیک
سنتتیک روغنهای سمی هستند، که نسبت به حرارت زیاد بسیار مقاومت دارند. این ماده با بعضی از آب بندها، پلیمرها و چسبها سازگار نیست. این نوع از روغن صنعتی، سازگاری خوبی با طبیعت دارد و علاوه بر روانکاری عالی یک روغن ضد آتش نیز هست. ولی روغن هیدرولیک سنتتیک، قیمت بالایی دارد و به این دلیل مصرف آن زیاد نیست.
روغن هیدرولیک گیاهی
این روانکار از کانولا بهدست میآید و ساختار آن شبیه به پلی استرها است. این روغن با داشتن ویسکوزیته بالا، قدرت روانسازی عالی نیز دارند و زیست تخریبپذیر و غیر سمی هستند. مهمترین نقطه ضعف این روغن، ضد اکسیداسیون بودن ضعیف آن است.
روش کار با روغن صنعتی هیدرولیک در چه صنایعی است؟
روانکار صنعتی هیدرولیک، یکی از انواع روغن های صنعتی سطح بالا، در صنایع مختلف موتوری و غیر موتوری است، که در صنعت بسیار پرکاربرد است. با توجه به افزودنیهای مرغوبی که در این نوع از روغن استفاده میشود، برای دستگاههای چرخشی و گردشی و همچنین سیستمهای هیدرولیک بسیار کارایی دارد. البته علاوه بر موارد نام برده، روغن هیدرولیک بهمیزان زیادی، در انواع دستگاههای پرس سنگین و سبک هم بهکار برده میشود.
خرید روغن هیدرولیک
یکی از نکات مهمی که، سلامتی دستگاه و قطعات را تضمین میکند و سبب میشود، قطعات و ماشینآلات خیلی دیرتر نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشند، استفاده از روغن صنعتی مرغوب و با کیفیت است. این سؤال برای بسیار از صنعتگران همیشه مطرح است، که روغن صنعتی با کیفیت را از کجا تهیه کنیم. یکی از راههای مهم، خرید از یک مرکز معتبر و خوشنام است. مجموعه کینی اویل؛ با داشتن بیش از سی سال تجربه درخشان کاری در عرصه تولید و عرضه انواع روغن های صنعتی توانسته است، اعتبار زیادی را در میان مشتریان خود کسب کند. ما همواره ارائه محصول با کیفیت و با قیمتی منصفانه را، شعار فروش روغنهای صنعتی خود به مشتریان قراردادهایم.
کینی اویل؛ این امکان را برای شما عزیزان فراهم کرده، تا از طریق وب سایت از تمامی محصولات ما همراه با قیمت آنها دیدن کنید. در صورت تمایل میتوانید، با کارشناسان ما تماس گرفته و اطلاعات لازم را از آنان کسب کنید. کینی اویل همواره تلاش میکنید، که گامی هر چند کوچک ولی مفید وسازنده را برای پیشرفت صنعتی کشور خود و رسیدن به موفقیت بیشتر بردارد.
مقالات مرتبط: