روغن موتور صنعتی استاندارد api-sp
روغن موتور صنعتی استاندارد api-sp هنگام انتخاب روغن موتور میتوانید به استانداردهای محصول مراجعه کنید. این اطلاعات به شما کمک میکند نوع موتوری که روغن موتور برای آن طراحی شده است، سطح عملکرد آن و اینکه آیا روغن با توصیههای سازنده خودروی شما مطابقت دارد یا خیر را متوجه شوید. برای اطلاع از قیمت انواع روغن صنعتی و خرید روغن صنعتی با کینی اویل تماس بگیرید.
آشنایی با استانداردهای روغن موتور
استاندارد روغن ACEA
این استاندارد انجمن خودروسازان اروپا است. این یک شاخص کیفیت است که با یک حرف و یک عدد (مثلاً A1 ) تعیین میشود. این حرف نوع موتور را نشان میدهد و عدد نشان دهنده عملکرد خاصی است که روغن باید ارائه دهد. هرچه این عدد بیشتر باشد، عملکرد روغن بیشتر است:
الف – روغنی که برای موتورهای بنزینی طراحی شده است.
ب – روغن طراحی شده برای موتورهای دیزلی در خودروهای شخصی
ج – برای موتورهای سبک مجهز به مبدلهای کاتالیزوری یا فیلتر ذرات
د – برای وسایل نقلیه تجاری و کامیونها
دستورالعمل های ACEA در سال ۲۰۱۶
ترکیب سه دسته برای موتورهای بنزینی و دیزلی: A3/B3، A3/B4، A5/B5
پنج دسته برای وسایل نقلیه با دستگاه کنترل آلودگی C1، C2، C3، C4،C5
چهار دسته برای وسایل نقلیه تجاری و کامیونهای E4، E6، E7، E9 که دو دسته برای وسایل نقلیه با دستگاه کنترل آلودگی هستند: E6 و E9.
مشخصات روغن موتور
در اصل تمام روغنهای موتور یک هدف را دنبال میکنند. آنها قطعات متحرک محفظه موتور را روغن کاری میکنند، از سایش و خوردگی و اتلاف گرما جلوگیری میکنند. با این حال هر موتور به طور متفاوتی ساخته شده است و برای تضمین روانکاری بهینه به خواص روغن خاصی نیاز دارد. که شامل خواص جریان خاص روغن (ویسکوزیته)، رفتار دمایی خاص یا سازگاری با مواد آب بندی خاص است. البته افزودنیهای روغن هم بسیار مهم است. چندین مؤسسه طبقه بندیها و مشخصات مختلفی را ارائه کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که کاربران یک دید کلی دارند و سازندگان خودرو هم روغنهای صنعتی خاصی را برای موتورهای خود تأیید میکنند.
کلاسهای SAE (انجمن مهندسین خودرو)
ویسکوزیته به عنوان معیاری برای اصطکاک داخلی سیال یکی از مهمترین خواص روغن است. بسته به دمای محیط تعیین میکند که روغن چقدر نازک یا چسبناک است و چگونه رفتار میکند. بنابراین SAE سیستمی را منتشر کرده است که دماهای مرجع، محدودیتهای ویسکوزیته و تخصیص کلاسها را برای روغنهای موتور تعریف میکند. روغنهای تکگرید وجود دارند که با ویسکوزیته سینماتیکی خاصی در ۱۰۰ درجه سانتیگراد مطابقت دارند. مانند SAE 30 که سالها پیش هنگام تعویض روغن در خودروها در زمستان و تابستان استفاده میشد.
بسیاری از خودروهای کلاسیک هنوز به روغنهای مونوگرافی وابسته هستند. خودروهای سواری مدرن با روغنهای چند درجهای مانند SAE 5W30 کار میکنند. روغنهای مولتی گرید در زمستان و تابستان خاصیت روانی خوبی دارند و در تمام طول سال قابل استفاده هستند. عدد قبل از “W” رفتار جریان روغن را در دماهای پایین مشخص میکند. هرچه این عدد کوچکتر باشد روغن مایع بیشتری در دماهای پایین باقی میماند. این اجازه میدهد تا روغن موتور به سرعت تمام قسمتهای مهم موتور را حتی در زمستان با شروع سرد روغن کاری کند. عدد بعد از “W” ویسکوزیته سینماتیکی روغن را در ۱۰۰ درجه سانتیگراد مشخص میکند. هرچه این عدد بیشتر باشد روغن در برابر بارهای شدید مقاومت بیشتری دارد.
ویسکوزیته HTHS
موتورهای مدرن به روغنهایی با ویسکوزیته کاهش یافته در دمای بالا نیاز دارند. Viscosity HTHS مخفف عبارت High-Temperature-High-Shear- است.
با این روغنها ویسکوزیته در دماهای بالا کاهش مییابد که باعث کاهش اتلاف اصطکاک در موتور میشود. سوخت به طور موثرتری استفاده میشود که به معنای کاهش مصرف سوخت برای خروجی یکسان موتور است.
مشخصات بر اساس API
API مخفف American Petroleum Institute است. کلاسهای API الزامات و معیارهای کیفیت آمریکایی را برای روغن موتور صنعتی توصیف میکنند. مشخصات روغن موتور به API S،API C و API F تقسیم میشود.
حرف “S” (سرویس) مخفف موتورهای بنزینی در خودروهای سواری است.
حرف رمز “C” (تجاری) الزامات موتورهای دیزلی را در وسایل نقلیه تجاری و کامیونها تعریف میکند.
در پایان سال ۲۰۱۶ استاندارد API F برای خودروهای تجاری نیز معرفی شد. روغنهای دارای API FA-4 در موتورهای مدرنتر استفاده میشوند.
موتورهای دیزلی خودروهای سواری از طریق API طبقه بندی نمیشوند، زیرا این موتورها به ندرت در ایالات متحده استفاده میشوند.
حروف S و C به طور مداوم با حروف یا اعداد اضافی برای بهروزرسانی استانداردها اضافه میشوند. در حال حاضر API SP و API CK-4 مدرنترین مشخصات هستند. آنها با استانداردهای قبلی سازگار هستند.
مشخصات JASO (سازمان استانداردهای خودرو ژاپن)
این سازمان در ژاپن مستقر است که مشخصات روغن خود را تعریف میکند. به نوبه خود تمرکز روی روغن موتورهای دو زمانه و همچنین موتورهای بنزینی چهار زمانه و موتورهای موتور سیکلت است. به عنوان مثال الزامات ویژه برای روغن موتور سیکلت مورد استفاده در موتورهای با گیربکس یکپارچه توضیح داده شده است.
مشخصات ILSAC (کمیته بین المللی استانداردسازی و تأیید روان کنندهها)
این سازمان توسط نمایندگان انجمنهای خودروسازان آمریکایی و ژاپنی تأسیس شد و مشخصات روغن را عمدتاً برای خودروهای آسیایی و آمریکایی ارائه میکند. استانداردهای روغن بر اساس API با تمرکز بر موتورهای بنزینی است. استانداردهایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند ILSAC GF-5 و ILSAC GF-6 هستند که به ۶A و ۶B تقسیم میشوند.
استاندارد روغن SAE
این استاندارد که توسط انجمن مهندسین خودرو تعیین شده است ویسکوزیته روغن را توصیف میکند. روی ظرف روغن به این صورت زیر مشخص شده است۰۰۰۰ w عدد سمت چپ ویسکوزیته دمای پایین است. هرچه این عدد کمتر باشد محصول در دماهای پایین کارآمدتر است. عدد سمت راست عملکرد روغن را در زمان داغ نشان میدهد. هر چه این عدد بیشتر باشد روانکار صنعتی در دمای بالا کارایی بیشتری دارد.
استاندارد روغن API
این استاندارد که توسط مؤسسه نفت آمریکا ایجاد شده است، محصول را بر اساس چندین معیار طبقه بندی می کند: قدرت پراکندگی و شوینده، محافظت در برابر سایش، اکسیداسیون و خوردگی. این استاندارد از دو حرف تشکیل شده است S برای موتورهای بنزینی بنزینی یا C برای موتورهای دیزلی. حرف دوم عملکرد روغن را نشان میدهد. هر چه حروف در امتداد حروف بیشتر باشد کیفیت روغن بالاتر است. مثلاً یک روغن SH عملکرد پایینتری نسبت به روغن SN خواهد داشت.
عرضه روغن صنعتی
آخرین استاندارد درنظرگرفته شده قبل از معرفی روغن موتور با API-SP توسط مؤسسه نفتی امریکا برای روغنهای موتور SN پلاس بود که در بین تولیدکنندگان روغنموتور در داخل کشور فقط شرکت نفت بهران موفق به تولید این محصول شد برای استفاده در خودروهای روز دنیا خصوصاً انواعی که پیشرانههای توربو شارژ داشتند. با آغاز ثبت نام برای اخذ تأییدیه استاندارد SP باید منتظر تولید و عرضه روغنهای موتوری با این درجه از کیفیت توسط شرکتهای بزرگ روغنسازی در داخل کشور نیز باشیم. شرکتهای ایرانی مثل بهران یا نمایندگان شرکتهای بزرگ دنیا از جمله فوکس و لیکومولی آلمان که برای تأمین نیاز مصرفکنندگان ایرانی تولید این محصولات را همگام با شرکتهای مادر درآلمان نیز در برنامههای اینده خود قرار خواهند داد. کینی اویل تأمین کننده انواع روغن صنعتی و گریس صنعتی است که محصولات خود را با تضمین کیفیت و بهترین قیمت به مصرفکنندگان عزیز عرضه خواهد کرد. با ما در تماس باشید.
مقالات مرتبط:
خرید روغن صنعتی بی واسطه و با کیفیت
چالش تولید، قیمت، پخش روغن صنعتی در بازار جهانی
خرید انواع روغن صنعتی با کیفیت