-09036130717 – 09928388639

تهران،هفتم تیر میدان مفتح جنوبی خیابان ورزنده نبش ملک الشعرای بهار

با ما در ارتباط باشید
تفاوت واسکازین با روغن موتور

تفاوت واسکازین با روغن موتور

تفاوت واسکازین با روغن موتور

روغن موتور و روغن واسکازین دو روغن اصلی برای قطعات خودرو هستند. روغن موتور مناسب خودروهایی است که جعبه دنده آنها دستی می‌باشد در حالی‌که واسکازین برای خودروهای دارای جعبه دنده اتومات مناسب است. شاید این موضوع خیلی ساده به‌نظر بیاید ولی این دو روغن صنعتی یک سری تفاوت‌ها باهم دارند. در اینجا تفاوت واسکازین و روغن موتور را به‌طور کامل شرح خواهیم داد. کینی اویل یک مرکز معتبر در فروش انواع روانکار صنعتی است که توانسته با داشتن بیش از سه دهه تجربه در این عرصه اعتبار خوبی را در میان مشتریان کسب کند. شما می‌توانید انواع روغن صنعتی مایع و گریس ارزان را از این مجموعه صنعتی تهیه کنید.

تعریف روغن موتور و ویژگی آن

روغن صنعتی موتور یک ماده اصلی و حیاتی برای قطعات ماشین است. روانکاری و تمیز کاری جزء وظایف اصلی این نوع از روانکار است که با توجه به آلیاژ به‌کار رفته در قطعات ماشین همچون سوپاپ، سیلندر، پیستون و… برای موتور ماشین استفاده می‌شوند. مهم‌ترین کاربردهای روغن موتور می‌توان به‌موارد زیر اشاره کرد:

  • روانکاری قطعات خودرو
  • کاستن از میزان گرمای تولید شده توسط موتور خودرو
  • جذب ذرات لجنی و آلودگی‌های رسوب شده در قطعات خودرو
  • به‌حداقل رساندن ساییدگی و اصطکاک قطعات خودرو

تعریف واسکازین و کاربردهای آن

واسکازین همان روغن دنده است که بیشترین کاربرد آن در قطعات داخلی ماشین برای دیفرانسیل و گیربکس است. روغن دنده با داشتن ترکیبات مختلفی از چرخ دنده‌ها در برابر فشار محافظت می‌کند. این روانکار نیز با داشتن کیفیتی متفاوت با توجه به آلیاژ به‌کار رفته در قطعات مختلف ماشین مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعویض به‌موقع این نوع از روغن صنعتی می‌تواند در افزایش عمر گیربکس‌ها مؤثر است. زمانیکه دیسک و صفحه نیاز به تعویض دارند باید روغن دنده یا همان واسکازین را نیز تعویض نمود.

بررسی تفاوت میان واسکازین و روغن موتور

دو سیستم گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک علاوه بر داشتن عملکردهای یکسان برای کنترل قدرت و اجازه تعویض دنده که به ما می‌دهند میزان انتقال قدرت سبب تفاوت آنها شده است. در زیر تفاوت‌های میان این دو روغن صنعتی را با هم بررسی می‌کینم:

روغن موتور

 

تفاوت واسکازین با روغن موتور

تفاوت واسکازین با روغن موتور

جعبه دنده‌های دستی دارای دو میله و یک سری دنده هستند که در زمان انتقال قدرت زمانی‌که به تعویض دنده می‌پردازید دنده درگیر شده و موجب انتقال قدرت می‌شود. درگیر شدن دنده‌ها سبب به‌وجود آمدن حرارت، قدرت و اصطکاک می‌شود. به‌کارگیری روغن موتور یک ماده حیاتی برای سیستم است که هم تعویض دنده را برای راننده فراهم می‌کند و هم  میزان ساییدگی و خوردگی را به‌حداقل ممکن می‌رساند.

ویسکوزیته روغن موتور

ویسکوزیته روغن موتور در مقایسه با واسکازین بیشتر بوده و غلظت بالایی نیز دارد. این ویژگی سبب می‌شود سیستم را بیشتر درگیر کرده و کل آن را پوشش ‌دهد و سبب می‌شود بتواند  فشار وارده به دنده را تحمل کند.

داشتن مقاوت زیاد در برابر حرارت

داشتن مقاوت بالای حرارتی یکی دیگر از ویژگی‌های این روانکار صنعتی است. ویژگی اصلی روغن موتور داشتن نقطه جوش بالاست. به این دلیل که دنده‌ها با یکدیگر در تماس هستند گرمای زیادی را تولید می‌کنند و این گرما ممکن است مشکلاتی برای جعبه دنده به‌وجود بیاورد. در این شرایط روغن موتور در سیستم جعبه دنده حرارت را انتقال می‌دهد و برای مراقبت از دنده‌ها امری بسیار مهم است.

مقاوت بالا در برابر فشار

چون در سیستم گیربکس دستی فشار زیادی به دنده وارد می‌شود روغن موتور باید در برابر فشار مقاوت بالایی داشته باشد. در صورتی‌که  روغن موتور این خاصیت را نداشته باشد پس از مدتی دنده‌ها به‌طور کامل از بین می‌روند. لازم است یک سری مکمل‌ها ضد خوردگی به این روانکار صنعتی افزوده شود تا مقاومت خوبی در برابر فشار داشته باشد.

روغن واسکازین

 

تفاوت واسکازین با روغن موتور

تفاوت واسکازین با روغن موتور

این نوع از جعبه دنده‌ها طوری طراحی شده‌اند که یک مبدل گشتاور هیدرولیکی در داخل آن وجود دارد که با کمک یک کنترل هیدرولیکی به‌طور اتوماتیک به تعویض دنده‌ها می‌پردازند. دنده‌های به‌کار رفته در این سیستم بسیار کوچک بوده و قطعات گیربکس اتوماتیک بیشتر با هم در تماس هستند و به این دلیل روغن موتور جعبه دنده اتوماتیک و جعبه دنده دستی با هم فرق دارند. واسکازین به این دلیل که باید قدرت را از پمپ به کلاس برساند و دنده‌ها کنترل خوبی داشته باشند باید ویژگی‌های خاص داشته که این ویژگی‌ها با روغن موتور متفاوت خواهد بود که شامل:

میزان ویسکوزیته واسکازین

روغن واسکازین برخلاف روغن موتور یک روغن هیدرولیک است. طراحی این روغن طوری است که نسبت به روغن موتور گرانروی پایینی داشته تا بتواند همه قطعات سیستم را پوشش دهد. مهم‌ترین ویژگی واسکازین داشتن خاصیت سیالیت و گرانرویW) ) است که برای انتقال قدرت لازم و بسیار مفید است.

تمیز کردن قطعات گیربکس

تمیز کردن قطعات گیربکس که سبب بهتر کار کردن کل سیستم می‌شود و بازدهی آن را تا حد زیادی بالا می‌برد.

داشتن مقاوت بالای حرارتی

روغن واسکازین وظیفه خنک کنندگی نیز دارد و دمای رادیاتور را پایین می‌آورد. این روغن صنعتی شرایطی را فراهم می‌کند که گرما به راحتی از جعبه دنده خارج شده و مانع از داغ شدن آنها شود. البته این را نیز باید گفت که نقطه جوش واسکازین  کمتر از روغن موتور است. اما با افزودن یک سری از مواد ویژه و مکمل می‌توان طول عمر آن را زیاد کرد.

مانع از تشکیل کف

مهم‌ترین ویژگی واسکازین جلوگیری از تشکیل کف است. اگر کف تشکیل شود مانع از انتقال قدرت به سیستم گیر بکس شده و بازدهی کل سیستم را پایین پایین می‌آورد. به این دلیل روغن‌های واسکازین ضد کف نیز هستند.

اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که روغن واسکازین دارند:

  • ضد خوردگی
  • توانایی پراکنده شدن روغن و چسبندگی آن به سطوح
  • کنترل رسوبات و لجن در سیستم
  • اصلاح کننده اصطکاک
  • بهبود گرانروی
  • ضد اکسیداسیون
  • محافظت از زنگ زدگی
  • کم کردن میزان تغییر ویسکوزیته در سرما و گرما
  • اصلاح کننده اصطکاک
  • کاستن از میزان آلودگی

کینی اویل مرکز خرید معتبر و ارزان روغن صنعتی

برای خرید گریس صنعتی و انواع روانکار با کیفیت و استاندارد کینی اویل این امکان را برای مشتریان فراهم کرده تا انواع روغن صنعتی مایع و جامد را همراه قیمت آنها در وب سایت مشاهده کرده و خرید خود را انجام دهید. کارشناسان ما آماده هستند تا به تمامی سؤالات شما در این زمینه پاسخ داده تا خریدی خوب و مطمئن داشته باشید. سفارشات شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین شیوه بسته بندی برای شما به هر نقطه‌ای از ایران ارسال خواهد شد.



بیشتر بخوانید:

۱۰ ایراد در روغن کاری قطعات

بهترین روانکار جعبه دنده موتورهای تراکشن

بهترین روانکار زنجیر و سیم بکسل

کاربرد روغن فورج گرم

خرید روغن صنعتی بی واسطه و با کیفیت

لیست انواع روغن صنعتی

انواع روغن صنعتی

روغن صنعتی کینی اویل

روغن پاش صنعتی 

روانکارهای صنعتی 

اهمیت روغن کاری در سیستم های صنعت سیمان 

روغن کاری دستگاه های قوی چرم با کدام روغن بهتر است؟

روغن مینرال با روغن سنتیک چه تفاوتی دارد؟



 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*