کار با گریس کلسیم سولفات در صنایع ذوب آهن
در این مقاله کار با گریس کلسیم سولفات در صنایع ذوب آهن را بررسی خواهیم کرد.
اهمیت گریس کلسیم سولفات در صنایع ذوب آهن
گریس گریس است، درست است؟ اما پاسخ به این سادگی نیست زیرا گریسها انواع مختلفی دارند. اگر گریس مناسب در تجهیزات استفاده نشود ممکن است هزینه زیادی برای تعویض قطعات بر شما تحمیل کند. گریس مناسب میتواند به تجهیزات اجازه دهد تا سالها بدون مشکل تعمیر و نگهداری کار کنند. باید بدانید کدام گریس برای نیازهای شما مناسب است. گریسهای کلسیم سولفات ویژگی مناسبی جهت استفاده در برابر گرما، آب، بار زیاد و بار ناگهانی دارند. این گریس مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی است نقطه قطرهای بالا و ظرفیت حمل بار بالایی دارد و دارای پایداری مکانیکی بسیار خوبی حتی در حضور آب است.
برخلاف سایر انواع گریسها این ویژگیها در این نوع گریس بدون استفاده از مواد افزودنی ایجاد شده است. گریس کلسیم سولفات کاربرد گستردهای در کارخانههای آهن و فولاد تجهیزات دریایی و کارخانههای کاغذسازی، تجهیزات ساخت و ساز و معدن و صنایع فرآوری مواد غذایی دارند. برای رسیدن تولیدکنندگان آهن و فولاد به اهداف تولید سالانه خود باید روانکاری قطعات به درستی انجام شود. برای خرید روغن صنعتی با کینی اویل تماس بگیرید. میتوانید با مراجعه به سایت کینی اویل لیست کامل انواع روانکار صنعتی را مشاهده کرده و محصول مورد نیاز خود را سفارش دهید.
ساختار گریس کلسیم سولفات
این نوع خاص از گریس دارای خواص ذاتی فشار شدید (EP) است که از بقیه متمایز است. این ویژگیها همراه با این واقعیت که میتوان آن را برای استفاده در کاربردهای H-1 (گرید غذایی) فرموله کرد آن را به جایگزینی جذاب برای سایر گریسها تبدیل میکند. گریسهای معمولی مبتنی بر لیتیوم (متداولترین) از یک اسید چرب معمولاً ۱۲- هیدروکسی استئاریک اسید و یک پایه لیتیوم برای تولید یک صابون ساده که به عنوان غلیظ کننده گریس عمل میکند ساخته میشوند.
سپس اجزایی اضافه میشوند تا EP و سایر ویژگیهای مطلوب را به آن بدهند که به تجهیزات اجازه میدهد در اوج عملکرد کار کنند. برای ساخت گریس کمپلکس مبتنی بر لیتیوم بخشی از اسید چرب با اسید دیگری (معمولاً دی اسید) جایگزین میشود که صابون پیچیده را میسازد.
این نوع ساختار صابون مخلوط دارای خواص ویژهای است که گریس را قادر میکند تا بدون از دست دادن ساختار یا جدا شدن روغن از غلیظ کننده تا دمای بالاتری گرم شود. این حداکثر دما به عنوان نقطه ریزش نامیده میشود. نقطه ریزش بسیار مهم است زیرا نقطهای است که در آن گریس به مایع برمیگردد (روغن از غلیظ کننده جدا می شود). گریسهای مبتنی بر سولفونات کلسیم دارای نقطه ریزش بالاتری هستند که آنها را برای برخی از کاربردهای در دمای بالا جذاب میکند.
گریس سولفونات کلسیم با تبدیل یک ماده شوینده مایع حاوی کربنات کلسیم آمورف به گریس حاوی ذرات کلسیت ساخته میشود. به دلیل خاصیت روان کنندگی ذرات کلسیت ممکن است به افزودنیهای عملکردی حاوی گوگرد، فسفر یا روی نیاز نباشد. به همین دلیل است که برخی از گریسهای مبتنی بر سولفونات کلسیم برای صنایع غذایی جذاب هستند.
نگرانی در مورد سولفونات کلسیم
اگرچه گریسهای سولفونات کلسیم دارای خواص مطلوبی هستند یک عامل بازدارنده هزینه آن است. ذرات کلسیت هدف تجاری برای کارکرد محصول است اما رسیدن به آن نقطه میتواند گران باشد. همچنین عرضه سولفونات کلسیم محدود است. سولفونات کلسیم در روغن موتور، فلزکاری، مایع گیربکس اتوماتیک، افزودنیهای روغن دنده صنعتی و خودرو و همچنین کاربردهای دیگر استفاده میشود.
کاربردهای دیزلی سنگین به سطح تصفیه تقریبی پنج درصد نیاز دارند. در کاربردهای گریس سطح روغن بین ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد. این یک تفاوت بزرگ و یک دلیل اصلی برای هزینه بالا است. یکی دیگر از نقاط ضعف عملکرد آنها با توجه به قابلیت پمپاژ و پاشش آب است.
مزایا و کاربردها
چه زمانی میخواهید از گریس سولفونات کلسیم استفاده کنید؟ وقتی سود بیشتر از هزینه باشد. اگر یک برنامه دارای الزامات خاصی است که فقط این نوع گریس میتواند برآورده کند پس ارزش قیمت آن را دارد. کاربردهای کلی گریس سولفونات کلسیم شامل صنایع خودروسازی، کشاورزی، ساخت و ساز، مواد غذایی، صنعت، معدن، تولید کاغذ و کارخانه های فولاد است.
کاربردهای خاص خودرو شامل شاسی، اتصالات توپ، اتصالات جهانی و یاتاقان چرخ است. کاربردهای صنعتی شامل ریخته گری پیوسته، نوار نقاله، آسیاب گلولهای، سنگ شکن، کاربردهای خارج از ساحل و زیر آب است. گریس سولفونات کلسیم نیز در شیرهای بخار موتوری برای کنترل بخار فشار بالا استفاده میشود.
این دریچههای بخار معمولاً در نیروگاههای هستهای و ایستگاههای تولید حرارت یافت میشوند. گریسهای سولفونات کلسیم عموماً برای عملکرد زنگ مفید هستند و پایداری اکسیداسیون خوب یا عالی در نظر گرفته میشود. بازدارندههای زنگ، سورفکتانتهایی هستند که اسیدهای روی سطح فلز را خنثی میکنند. همچنین میتوانند یک سطح روغنی یا مانعی برای جلوگیری از زنگ زدگی روی سطح ایجاد کنند. اگرچه غلیظ کننده میتواند بر اکسیداسیون تأثیر بگذارد اما اغلب بر اساس کیفیت روغن است.
جستجو برای جایگزین های لیتیوم گریس
اگرچه “گریس کامل” در بازار وجود ندارد گریسهای سولفونات کلسیم جایگزین پایداری برای گریسهای پیچیده لیتیومی هستند. هنگام انتخاب گریس سولفونات کلسیم چند مورد وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
قابلیت پمپاژ: با توجه به ویژگیهای متفاوت موجود در غلیظ کنندهها و الیاف صابون، گریس سولفونات کلسیم میتوانند نتایج پمپاژ متفاوتی را ارائه دهند.
شستشو با آب: به دلیل تفاوت در روششناسی گریسهای سولفونات کلسیم ممکن است نتایج شستشوی آب خوبی را ارائه دهند.
گریس سولفونات کلسیم یک جایگزین عالی برای مجتمع لیتیوم سنتی برای عملکرد پایدار در شرایط شدید مانند کارخانههای فولاد است. بهبود فشار شدید و مقاومت در برابر آب نیز از ویژگیهای قوی هستند که این گریسها را به انتخابهای عالی برای کاربردهای خودرو و روباتیک تبدیل میکند. عاین گریسها خاصیت جلوگیری از زنگ زدگی ذاتی را برای کارکرد طولانیتر تجهیزات ارائه میکنند.
فولاد همیشه تحت یک فرآیند تولید و ماشینکاری سخت است. از تولید آهن خام در کوره بلند و فرآوری بیشتر در کارخانههای مبدل یک کارخانه فولاد گرفته تا فرآیند ریختهگری در کارخانه ریختهگری پیوسته و نورد سرد و گرم هر مرحله حداکثر کارایی را از تمام اجزای تولیدی درگیر میطلبد. برای اطلاع از قیمت انواع روغن صنعتی با واحد فروش کینی اویل تماس بگیرید و محصول مورد نیاز خود را سفارش دهید تا در کوتاهترین زمان ممکن در محل به شما تحویل داده شود.
مقالات مرتبط:
خرید گریس صنایع کشاورزی با مطلوبترین قیمت
بهترین گریس صنعتی برای انواع پمپ دستی
کاربرد گریس شیرهای سر چاهی نفت و گاز
نحوه کار با گریس رینگ کوره های سیمانی
مهمترین نکات در گریس کاری قسمت های گریس خور در کارخانه
تاثیر گریس کلسیم سولفنات در صنایع ذوب آهن و فولاد
گریس کاری در ریخته گری تزریقی پلاستیک چطور انجام می شود؟