-09036130717 – 09928388639

تهران،هفتم تیر میدان مفتح جنوبی خیابان ورزنده نبش ملک الشعرای بهار

با ما در ارتباط باشید
کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

در این مقاله به بررسی کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع می‌پردازیم. یکی از پرکاربردترین روغن‌های تولید شده در عرصه دستگاه‌های صنعتی روغن انتقال حرارت است که استفاده از آن باعث کاهش هزینه‌های شما شده و فرسایش دستگاه‌ها را کمتر کرده و امر انتقال حرارت را خیلی ساده انجام می‌دهد.

این روغن قدرت تحمل دمای بسیار بالا را دارد و نقطه جوش آن بالاست. حتماً می‌خواهید بپرسید که این روغن در چه دستگاه‌ها و مکان‌هایی قابل استفاده است؟ ویژگی‌های این روغن چیست؟

در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید. برای خرید روغن صنعتی با کینی اویل تماس بگیرید. این مجموعه با حمل و نقل مناسب در کوتاهترین زمان سفارشات شما را در هر نقطه از ایران به دستتان می‌رساند.

کینی اویل یکی از فعال‌ترین مجموعه‌های مشاوره، تهیه و عرضه مستقیم انواع فرآوردهای نفتی فروش روغن صنعتی با برندهای معتبر داخلی است. در اینجا به چند سوال مهم در این زمینه پاسخ می‌دهیم.

  • تعریف روغن انتقال حرارت
  • ویژگی‌های روغن انتقال حرارت مرغوب
  • عواملی که باعث کاهش طول عمر روغن انتقال حرارت می‌شود
  • نقش مواد افزودنی در روغن انتقال حرارت
  • نگهداری اصولی روغن انتقال حرارت
  • زمان تعویض روغن انتقال حرارت

روغن انتقال حرارت

کشف روغن انتقال حرارت انقلابی در حوزه روانکارهای صنعتی بود و با ویژگی‌هایی که داشت جایگزین خیلی از روغن‌های آن زمان شد.

کاهش هزینه در فرآیندهای زمان‌بر و انتقال حرارت از یک نقطه به نقطه‌ دیگر از جمله ویژگی‌های این روغن است. روغن‌های انتقال حرارت انواع مختلفی دارند که پرکاربردترین آن‌ها دو نوع سنتتیک و ساخته شده از نفت خام است.

نقطه اوج دمای نوع اول 350 درجه سانتی‌گراد و نوع دوم تا 200 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. در واقع در دستگاه‌های صنعتی جایگزین کردن روغن به جای آب بهتر است.

زیرا رطوبت، بخار و سرمایی که تولید می‌کند خرابی دستگاه و خوردگی اجزای آن را به دنبال خواهد داشت. درضمن تحمل دمای دستگاه هم بیشتر می‌شود و دمایی بین 200 تا 400 درجه بدون فشار را تحمل می‌کند.

روغن‌ها علاوه بر امر گرمایش در بحث سرمایش و خنک سازی دستگاه هم نقش دارند و برای خنک سازی از هیدرورکربن‌های مصنوعی استفاده می‌کنند.

ویژگیهای روغن انتقال حرارت مرغوب

 

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

 

در هر سیستمی که به انتقال گرما نیاز دارد از این روغن‌ها استفاده می‌شود زیرا نقطه جوش بالایی دارند و این نقطه جوش بالا جلوی بخار شدن روانکار در دمای بالا را خواهد گرفت.

این روغن‌ها باید دارای شرایط خاصی باشند مثل ویسکوزیته بالا، عدم قابلیت اشتعال، سمی نبودن روغن، پایداری بالای حرارتی و عدم خورندگی تا به قطعات سیستم و تجهیزات آسیب نرسانند.

ظرفیت حرارتی بالای روغن‌های انتقال حرارت باعث می‌شود تا برای انتقال گرما از مایعات کمتری استفاده شود و در نتیجه هزینه‌ها و انرژی مصرفی کاهش میابد.

چون استفاده از مایعات زیاد برای انتقال گرما و هزینه‌ها را افزایش داده و کارایی کاهش پیدا می‌کند. این روغن‌ها باید طول عمر بالایی داشته باشند تا در شرایط مختلف دمایی بتوانند با عملکرد بالا در مدت زمان طولانی کار کنند.

نرخ پایین تبخیر و داشتن رسانایی بالای گرمایی هم در این روغن‌ها اهمیت دارد. باید قابلیت پمپاژ مناسبی داشته باشند تا در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شود.

البته همه ویژگی‌های گفته شده نمی‌توانند در تمام روغن‌ها وجود داشته باشند. به همین دلیل باید با توجه به نیاز خود از تجهیزات مورد نظر بهترین روغن انتقال حرارت را انتخاب کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خرید روغن صنعتی با کارشناسان کینی اویل تماس بگیرید تا شما را در خریدی مطمئن و به‌صرفه راهنمایی کنند.

عواملی که باعث کاهش طول عمر روغن انتقال حرارت می‌شود

برخی شرایط و ویژگی‎ها در کاهش عمر مفید این روغن مؤثر است. مثلاً روغن‌های حرارتی به صورت طبیعی با اکسیژن واکنش می‌دهند و واکنش هیدروکربن‌ها با اکسیژن باعث ایجاد اسیدهایی خواهد شد که افزایش احتمال خورندگی را در پی خواهد داشت.

در نتیجه هنگام انتخاب روغن انتقال حرارت به میزان مقاومت به اکسایش روغن‌ها دقت کنید. ممکن است در فرایندهای صنعتی ترکیبات مختلف پلیمری، گرد و خاک و رسوب وارد روغن شود که اکسیداسیون را افزایش می‌دهد.

دقت داشته باشید که روغن‌های انتقال حرارت در فاصله‌های زمانی مشخص باید سرویس شوند. یکی از عواملی که باید در سرویس مورد توجه قرار گیرد دمای سیال است. میزان گرما، ویسکوزیته و چگالی همگی در کارایی و میزان عملکرد روغن تأثیر دارند. میزان تماس روغن با هوا هرچه بیشتر باشد احتمال وقوع مشکلاتی مثل آتش سوزی بیشتر می‌شود.

نقش مواد افزودنی

در اغلب روغن‌ها افزودنی‌هایی استفاده می‌شوند که به عنوان تقویت کننده عملکرد آنها مؤثر هستند. افزودنی‌ها مقاومت در برابر خوردگی و سایش را بالا می‌برند که روغن انتقال حرارت به آن‌ها نیاز دارد.

همچنین می‌توانند پایداری اکسیداتیو را افزایش دهند. اما در دماهای بالا بهتر است از تماس روغن انتقال حرارت با هوا یا اکسید کننده‌ها جلوگیری شود.

پایداری اکسیداتیو توانایی مولکول‌های سیال برای مقاومت در برابر اثرات تخریب کننده در معرض اکسید کننده‌هایی مثل هوا است. روغن صنعتی باید در دمای بالا فرموله شود تا پایداری اکسیداتیو داشته باشد.

دقت کنید که میزان ویسکوزیته روغنی که انتخاب می‌کنید با دستگاه سازگاری داشته باشد و روغن خیلی روان یا خیلی غلیظ‌ ‌تر از مقدار خواسته شده نباشد که در هر دو صورت باعث خرابی دستگاه می‌شود.

نگهداری اصولی روغن انتقال حرارت

 

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

کاربرد روغن انتقال حرارتی در انواع صنایع

 

روغن‌های انتقال حرارت محفظه‌های مخصوصی دارند که حمل این روغن‌ها را آسان می‌کند. برای نگهداری از این روغن‌ها باید محفظه‌های روغن را به صورت افقی قرار دهید و درب آن‌ها باید در قسمت پایین باشد.

بهتر است محل قرار گیری روغن در مکانی سربسته و فاقد هر گونه رطوبت و آلودگی و دمای زیاد باشد. برای تعویض روغن فقط قبل از مصرف آن را چند دقیقه به درستی بر روی زمین قرار دهید.

زمان تعویض روغن انتقال حرارت

این روغن‌ها با پایداری بالا و برای کار در دمای بالا و مدت طولانی طراحی و تولید می‌شوند. اما باید آن‌ها را در فواصل زمانی مشخص تست و بررسی کنید تا در صورت نیاز اقدام به تعویض روغن کنید.

تعویض نکردن به موقع روغن انتقال حرارت در سیستم‌های انتقال حرارت آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. در نتیجه برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه و آسیب دیدن سیستم به موقع باید تعویض روغن را انجام دهید.



بیشتر بخوانید:

روغن صنعتی مرغوب را بشناسید

روغن گردشی با کاربردهای متفاوت

کاربرد نانو ذرات در روغن صنعتی

روغن موتور صنعتی استاندارد api-sp

روغن کاری استاندارد بیل مکانیکی

روغن کاری ماشین آلات راهسازی

تفاوت واسکازین با روغن موتور

ترفندهای روانکاری قسمت های مختلف شیر آلات

۱۰ ایراد در روغن کاری قطعات

بهترین روانکار جعبه دنده موتورهای تراکشن

بهترین روانکار زنجیر و سیم بکسل

کاربرد روغن فورج گرم

خرید روغن صنعتی بی واسطه و با کیفیت

لیست انواع روغن صنعتی

انواع روغن صنعتی

روغن صنعتی کینی اویل

روغن پاش صنعتی 

روانکارهای صنعتی 

اهمیت روغن کاری در سیستم های صنعت سیمان 

روغن کاری دستگاه های قوی چرم با کدام روغن بهتر است؟

روغن مینرال با روغن سنتیک چه تفاوتی دارد؟

میدانید دیزل ژنراتور  چگونه کار میکند؟

ویژگی روغن هیدرولیک ضد آتش پای استری

روغن قالب در قالب سنگ مصنوعی مجاز است یا خیر؟

مشخصات فنی روغن صنعتی در ماشین آلات کارخانه ها

روغن مخصوص دستگاه تراش کدام است؟



 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*